STVARAMO
DOBRE PRIČE

Priče, edukacija i naklada, suradnje s ilustratorima, piscima i kreativcima, krug malih i velikih čitatelja, iznad svega doživljaj svijeta i pogled na život, sve su to Šumeki. Dobro nam došli.

NOVO

DJEČAK KOJI JE POKUŠAO DONIJETI SUNCE

SLIKOVNICA

Tekst: Ivana Francišković Olrom

Ilustracija: Ana Salopek

Tvrdi uvez

Ovo je priča nadahnuta jednim dječakom. Kažu da je bio genije, vizionar i izumitelj. No, iznad svega, bio je dječak. Putovao je svijetom radoznalo ga promatrajući.

NAKLADA ŠUMEK

Priče su važne. Posvuda su oko nas.
Uz priče odrastamo. Uz priče rastemo.
Podsjećaju da uvijek ima još toga što treba otkriti, naučiti, spoznati.
Podsjećaju da u svojim razmišljanjima, radostima, tugama i pogledima na svijet nismo sami.
Priče su važne. Posvuda su oko nas.

NAŠE PRIČE

U Šumekima odvažno smišljamo, stvaramo i objavljujemo priče za male i velike čitatelje. Zavirite u zbirku naših izdanja!

USLUGE

Trebate priču, ilustraciju, dizajn?
Obratite nam se s punim povjerenjem – jer mi odvažno stvaramo.
Zavirite u zbirku naših dosadašnjih suradnji!

ŠUMEKI

Javite nam se s povjerenjem. 
Jer naše su priče odvažno dobre!​

ivana
francišković olrom

Zovem se Ivana, nadimak mi je Šumekica. Zato što sam jednom napisala priču o Čudaku Šumeku i ta priča je postala slikovnica.
Slijedile su je druge priče i druge slikovnice, pa onda i Naklada Šumek.

AUTORI


IVANA FRANCIŠKOVIĆ OLROM

SPISATELJICA I NAKLADNIK

Iz šume donosi priče. Ponekad priče donosi u šumu. A onda u Šumeke. Radi i u rasadniku Klijanca i Pupa gdje nastaju Šumska škola i Zelene vještine. Misli da nikad neće stići pročitati sve knjige i pogledati sve filmove koje želi, a kamoli skuhati sve recepte koje marljivo skuplja i čuva. Svakog proljeća radi novi vrt. Članica je neformalnog planinarskog društva Yogaši i predsjednica udruge Eko Pan u trećem mandatu. Obožava zimu ali isto tako i sva druga godišnja doba. Živi s vršnjakom Darijem, desetogodišnjim Nikolom i trogodišnjom ljubimicom Tikom. U maloj kući, na rubu Karlovca s dvorištem koje će jednog dana biti najljepše u gradu.


KONTAKT: [email protected]
WEB: sumeki.com


SONJA ZALAR

DIZAJNERICA I UMJETNICA

Bok, moje ime je Sonja i ja sam dizajnerica, kreativna direktorica i multidisciplinarna umjetnica. Radim u sferama dizajna, vizualnih umjetnosti & novih medija. Moj dom su bili Novi Zeland i Engleska a trenutno radim i živim Hrvatskoj. Članica sam HUiU (Hrvatska Udruga Interdisciplinarnih Umjetnika) i Alice in Blockchains (Crypto, fintech i blockchain udruga). Strastveno pomažem vizionarima da pretvore svoju ideju u dugovječan, prepoznatljiv i voljen brand / proizvod kroz kreativne usluge koje uključuju branding, dizajn vizualnih identiteta, art/ fotografija / ilustracije, i digitalni dizajn.

KONTAKT: [email protected]
WORK: sonjazalar.com

BLOG

SURADNICI, PARTNERI I DONATORI

KONTAKT

Za knjige, suradnju, press, itd. email: [email protected] ili popunite formular na linku dolje

RADNO VRIJEME

© 2024 Šumeki

WEB by SZ